centralsocupes

Just another WordPress.com weblog

A Espanya serien necessàries 10 centrals nuclears més per garantir el subministrament del 30% de l’energia consumida Mai 29, 2010

Filed under: Uncategorized — centralsocupes @ 4:51 pm

A Espanya serien necessàries 10 centrals nuclears més per garantir el subministrament del 30% de l’energia consumida

Als Estats Units, mercat en el qual és especialista, la situació és una cosa diferent: “per mantenir un 20% d’energia que provingui de la nuclear seria necessari construir 50 plantes nuclears”, ha assenyalat Díaz. De tota manera, durant la seva intervenció en una conferència organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, ha insistit que “no hi ha res per si mateix d’una solució definitiva, sinó que també cal fer servir el carbó i el gas”.

Díaz ha recordat que, segons alguns estudis, la producció de petroli començarà a baixar el 2020 i, segons altres previsions, l’any 2040. “És igual, perquè el garantir el subministrament energètic és una dificultat que triga temps a resoldre’s”, ha apuntat, ia més “l’energia global no pot dependre del petroli i del gas només”, de manera que “s’ha de fer servir totes aquelles ( fonts energètiques) que compleixin els requisits de seguretat i sostenibilitat “, requisits que en la seva opinió compleix l’energia nuclear.

Així, el debat de l’energia nuclear és un problema “més sociopolític que tècnic, influenciat per tragèdies nuclears com la de Txernòbil i per la creença que embruta i és molt dolenta per al medi ambient, el que és fals”, ha sentenciat.

Des del punt de vista de la inversió, “les plantes nuclears tenen una gran capacitat per pagar el seu deute i guanyar diners”, ha assegurat. El cas dels Estats Units en aquest sentit és clar, ja que quan una companyia obté una llicència, aquesta ja inclou la llicència tant per construir la planta nuclear com per operar, de manera que “la inversió està assegurada”. Per això, considera Díaz, “aquest hauria de ser el camí a seguir per Europa”.

Anuncis
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s