centralsocupes

Just another WordPress.com weblog

Desenes de milers de persones van unir les seves mans a Alemanya per formar una cadena humana de 120 quilòmetres de longitud, amb motiu del 24 aniversari de la catàstrofe atòmica de Txernòbil. Mai 29, 2010

Filed under: Uncategorized — centralsocupes @ 5:00 pm

Desenes de milers de persones van unir avui les seves mans a Alemanya per formar una cadena humana de 120 quilòmetres de longitud entre les centrals nuclears de Brunsbüttel i Krümmel, actualment desconnectades, amb motiu del 24 aniversari de la catàstrofe atòmica de Txernòbil.

Mentre la policia va parlar de la participació de desenes de milers de persones, els organitzadors van assegurar que més de 120.000 ciutadans es van sumar a l’acte.

Un ampli dispositiu de trens especials i centenars d’autobusos va permetre als activistes complir el seu objectiu, amb el qual van protestar igualment contra els plans del Govern federal que presideix la cancellera, Angela Merkel, de prolongar la vida de les plantes atòmiques en funcionament.

“El moviment antinuclear ha tornat més colorit i variat que mai”, va assenyalar un portaveu dels organitzadors de la protesta, que va necessitar d’una gran logística per repartir els manifestants en 124 punts del recorregut perquè s’unissin simultàniament les seves mans.

Un comunicat emès pels organitzadors de la cadena humana destaca que aquesta “demostra que la majoria de la població desitja abandonar la perillosa energia nuclear. El dia d’avui va a desencadenar una reacció en cadena a nivell federal de protestes i resistència si el Govern federal no canvia la seva política atòmica “.

La policia va confirmar la formació ininterrompuda de la cadena humana que va creuar una bona part del septentrional estat federat de Schleswig-Holstein fins a entrar al centre de Hamburg, sense que es produïssin incidents.

Una portaveu policial ha assenyalat que uns 400 agents es van encarregar de controlar la protesta, en la qual comfirmó la participació de desenes de milers de persones, que van provocar inevitablement grans embussos al llarg dels 120 quilòmetres de recorregut.

Al final de la cadena a Hamburg es va unir el president del partit dels Verds, Cem Özdemir, que va comentar que “com a pare de família també vull contribuir a que desaparegui com més aviat possible una tecnologia tan incontrolable” com la nuclear.

En altres localitats com Elmshorn es van sumar també a la manifestació altres destacades personalitats polítiques com el president de l’oposició socialdemòcrata, Sigmar Gabriel, i el també líder verd i exministre de Medi Ambient Jürgen Trittin.

Simultàniament i al sud d’Alemanya, més de 8.000 persones es van sumar a una manifestació pacífica de protesta a les portes de la central nuclear de Biblis, la més antiga en funcionament del país, el tancament immediat van exigir igualment.

RTVE

Anuncis