centralsocupes

Just another WordPress.com weblog

Dotze activistes de Greenpeace han rebatejat la seu del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a Madrid com ‘Ministeri de l’Cementiri Nuclear “. Mai 29, 2010

Filed under: Uncategorized — centralsocupes @ 4:56 pm

Dotze activistes de Greenpeace han rebatejat la seu del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a Madrid com ‘Ministeri de l’Cementiri Nuclear “.

A la façana de l’edifici han taladrat la nova denominació i un emblema nuclear amb què que pretenen denunciar el suport, que en la seva opinió, el Govern presta a les centrals nuclares.

No obstant, el cartell de “Ministeri del Cementiri Nuclear” no ha estat visible molt, ja que els agents nacionals han tret les lletres amb les seves porres.

Unes vint o trenta persones han secundat l’acte amb la reivindicació de “No al cementiri nuclear”, segons la pancarta que han situat sobre la porta.

El portaveu de la campanya nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta acció pacífica és que els ciutadans coneguin “la veritable cara del president José Luis Rodríguez Zapatero en matèria d’energies”.

En la seva opinió, encara que el Govern i el cap de l’Executiu insisteixen “amb la boca petita” en el seu suport a les energies renovables, la veritat és que el Ministeri d’Indústria que dirigeix Miguel Sebastián està fent una política energètica de suport a l’energia nuclear i, al mateix temps, “d’assetjament i enderrocament a les energies renovables”.

En aquest sentit, ha recordat que Zapatero va prometre tancar les centrals nuclears encara que “el que està fent el govern és tractar d’allargar la vida” d’aquestes, quan estan a punt de finalitzar el seu permís d’explotació.

“El govern està equivocant absolutament en la seva política energètica ia més està vulnerant de manera claríssima seus compromisos electorals i programàtics”, ha denunciat.
No al ATC

Així mateix, ha subratllat que per afavorir la Indústria nuclear, el Govern pretén construir amb diners públics un “costosíssim cementiri nuclear” centralitzat per a residus d’alta activitat.

Greenpeace considera que aquest cementiri “no és necessari, no és urgent i que ha provocat un amplíssim rebuig social territorial i polític a tot arreu”. Per això recomana a l’Executiu que paralitzi el procés de construcció del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC) de residus nuclears d’alta activitat.

Demanen també un “canvi radical” en la seva política energètica del govern i “el compliment del seu compromís d’abandonar l’energia nuclear”.
Més suport a les renovables

Així mateix, l’associació ecologista vol que la política energètica s’orienti cap a les renovables perquè la nuclear és “cara, bruta i perillosa i constitueix el major obstacle per a l’enlairament de les renovables, que sí que són netes i generadores d’ocupació”.

Finalment, el portaveu nuclear de Greenpeace ha lamentat que, el potencial laboral de les renovables no s’està aprofitant sinó acomiadant a moltes persones del sector “per la política del govern”, a qui insisteix a assegurar que “les renovables són l’única solució al problema del canvi climàtic, la nuclear no ho és “.

RTVE

Anuncis
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s